REVOLUTIONAIRE HOOFDPIJN BEHANDELING

Wat is SPG Block en waarom zou ik overwegen het voor mijn patiënt?

De sphenopalatinum ganglion ( SPG ) ligt net diep om het neusslijmvlies posterior naar het midden neus turbinate . De SPG kan worden geblokkeerd door diffusie van plaatselijke verdoving door de bovenliggende slijmvlies . Zintuiglijke , sympathische en parasympathische vezels passeren of synaps in de SPG , waardoor het een belangrijke structuur in diverse soorten van cephalgia . Tijdelijk blokkeren van de functie van de SPG kan prompt te bieden, en soms aanhoudende , verlichting van pijn . Theoretisch wordt verondersteld dat SPGB verschaft een voortdurende verlichting door het verstoren disfunctioneel neuronale activiteit , waardoor herstel van de normale functie.

Het krijgen van ernstige over het blokkeren van pijn.

Momenteel is er zeer weinig aan de chronische hoofdpijn patiënt bieden. Bijna tweederde van de patiënten stoppen met het voorschrijven van medicijnen als gevolg van onvoldoende hulp en bijwerkingen.

SPG blokken bereiken neuromodulatie van het ganglion sphenopalatinum complex. Dit betekent dat het beproefde doeltreffendheid van de procedure is aangetoond dat zowel onmiddellijke en langdurige resultaten. Deze effecten worden gewoonlijk ondersteund door het onderbreken van de chaotische signalering geassocieerd met migraine.

Hoewel effectief gebleken, weinig artsen bieden SPG blok aan patiënten, omdat de traditionele procedures ongemakkelijk en gevaarlijk voor de patiënt en belastend voor de verzorger. Traditioneel wordt het blok geprobeerd door naar een wattenpuntapplicator door de nasale passages en plaats hem gedurende 30 minuten, of met een lange naald door de zijkant van de weg. Deze benaderingen dragen risico’s en vereisen soms sedatie.

Vandaag de dag, de oprichting van een SPG blok is nog nooit zo eenvoudig geweest. De gepatenteerde Tx360EU® biedt de behandelaar de mogelijkheid om een eerste-lijns behandeling in de chronische hoofdpijn patiënt bieden. Tx360EU® levert medicatie die pijn kunnen houden in een tien tot dertig seconden procedure die is comfortabel en snel. Met Tx360EU® kan SPG worden bereikt zonder naalden, wattenstaafjes, verstuiver sprays of systemische verdovende middelen.

SPG blokken beproefde werkzaamheid als het gaat om ernstige chronische en episodische migraine pijn.

SPG Blocks zijn voorgevormd voor eeuwen, maar nieuwe technologie hen in staat stelt om te worden uitgevoerd met comfort en gemak

spgblocktx360

Tx360EU® een eenmalig gebruik, wegwerpbaar katheter die medicatie levert via de neus een moeilijk bereikbare ganglion aan de achterkant van de neus eenvoudig, veilig, efficiënt en nauwkeurig (alleen 0.6cc medicatie nodig).

Bij gebruik als aangegeven Tx360EU® levert de medicatie direct nabij het ganglion een Sphenoplatine ganglion SPG blokkeren bereiken. Interventie-radiologen, neurologen, internisten, spoedeisende hulp afdelingen en pijn specialisten zijn geïnteresseerd in het gebruik van Tx360EU® voor een veilige, comfortabele en snelle levering van de medicatie die nodig is voor het SPG blok procedure.

Medicijnafgifte innovatie, Tx360EU®, trekt de aandacht van artsen die patiënten met chronische en episodische migraine, clusterhoofdpijn, chronische dagelijkse hoofdpijn en andere toepassingen te behandelen. De SPG blokken zijn onderzocht op vele aandoeningen voor meer dan een eeuw. Recenter echter het blok geassocieerd met ernstige neuromodulatie van de SPG complex, het resetten van de chaotische signalering geassocieerd met chronische migraine zowel onmiddellijke en langdurige resultaten.

Hoewel breed geaccepteerd effectieve, weinig artsen willen SPG blok uitvoeren omdat de traditionele procedures ongemakkelijk voor de patiënt en belastend voor de verzorger. Vroeger werd het blok geprobeerd door naar een wattenpuntapplicator door de neus, door verstuiven van een spray of met een lange naald door de zijkant van de weg. Deze oudere benaderingen risico’s inhouden, vereisen soms sedatie en niet effectief bij alle patiënten.

Hoofdpijn alleen van invloed op bijna 45 miljoen mensen, en migraine komt voor bij 6,8% van de mannen en 15-18% van de vrouwen. Bijna tweederde van de hoofdpijn patiënten stoppen met het voorschrijven van medicijnen als gevolg van onvoldoende hulp en bijwerkingen. SPG blok kan ook bruikbaarheid hebben bij de behandeling van andere aandoeningen. Tx360EU® is ontworpen om geneesmiddelen te leveren rechts de sphenopalatine uitvoerder om de gehele SPG inrichting blokkeren. Tx360EU® maakt een eenvoudige en nauwkeurige plaatsing van medicijnen rechtsaf de sphenopalatine foramen, geen imaging begeleiding nodig is.

AANKOOP

Oudere Technieken

Het verleden technieken gebruikt voor de zenuwblokkade zijn zeer onbetrouwbaar , ingewikkeld en pijnlijk. SPGB is beschreven in de medische literatuur meer dan 100 jaar . Het is bewezen effectief voor veel pijnlijke aandoeningen . De belangrijkste beperking van de procedure is dat het ongemak en de risico’s voor de patiënt , de inconsistentie van geneesmiddel plaatsing invloed resultaten . Daarom is het klinisch gebruik van deze therapeutische modaliteit is veel onderbenut op dit moment geweest.

Transnasale Techniek:

Deze techniek probeert plaatselijke verdoving druppelen de Q – tip om toegang te krijgen tot de SPG . Het proces duurt 25 – 45 minuten en heeft een lage kans op succes te wijten aan de nauwkeurigheid van de applicatie.

Lateral Aanpak:

Dit techniqe geprobeerd om toegang te krijgen tot de SPG met een naald door de kaak gewricht. Deze techniek is zeer pijnlijk en gevaarlijk matig . Het succes was veel beter, maar was nog steeds onnauwkeurig en inefficent vanwege de kosten

Greater Palantine Foramen Techniek:

Deze techniek proberen af SPG door de bovenkant van de mond . Deze techniek is zeer gevaarlijk en pijnlijk.